Namdal Storband. Chet Baker i fokus.

Med trompetist Sturla Hauge Nilsen og vokalist Erik Häggblad (vokal) i spissen vil Namdal Storband og musikalsk leder Øyvind Nordstrand gjenskape Chet Bakers musikalske univers i konsertsalen Symfoni Namsen på Kuben som allerede er kjent for sin svært gode akkustikk og lydbilde.

Mye av stoffet er arrangert spesielt for Trøndelag Big Band og bare fremført en gang før. Nå ønsker Namdal Storband og dele denne musikalske skatten dere i Kuben Kulturhus.

Chet Baker vokste opp i en musikerfamilie i Oklahoma, og bestemoren var den norske Randi Toseth fra Rennebu. Chet turnerte også flere ganger i Trøndelag, bla. med Bjørn Alterhaug på bass.
Han levde et hardt og turbulent liv, noe som kanskje bidro til den melankolske stemningen i mye av hans musikk.

Namdal Storband ønsker å være et storband som legger vekt på høg musikalsk kvalitet. De senere årene har storbandet gjort seg bemerket med blant annet juleshow ved Kulturhuset i Nærøy, samarbeidskonsert med Marian Aas Hansen på Leka, dansespilling både i Rørvik og i Bindal. Bandet har også vært arrangør og utøver under Big Band Battle som er blitt gjennomført på Kolvereid hele tre ganger i storbandets regi.

Sturla Hauge Nilsen vart fødd på Moskenes i Lofoten i 1989, men flytta til Langevåg på Sula i 1996. Der fikk han sin musikalske oppfostring i korps, storband og på musikklinja i Ålesund.
Siden har Sturla blitt utdanna musikkviter i Trondheim (2012) og har fra 2015 også en bachelor i utøvende jazz derfra. Han har i det siste gjort seg bemerket som trompetist i bandet Bounce Alarm!

Erik Häggblad fra Sollefteå er vokalist og gitarist i bandet Ebenholt Slappers, som i ti år har markert seg med sin kompromissløse 50-talls-inspirerte rockabilly-musikk på scener i Midt-Sverige.
De siste åra har også Trøndelag blitt en naturlig del av turnerunden til bandet, som har gitt ut to album. Men Erik kan mye mer enn rockabilly. Erfaring fra storband har han fra Mo i Rana og trubadurlivet er heller ikke ukjent.
Når vi skulle plukke vokalist til dette prosjektet var det helt naturlig å spørre Erik. Alle som har hørt Chet Baker synge vil fort skjønne hvorfor akkurat han er med i denne produksjonen.

Konserten arrangeres av Namdal Storband, og støttes av Trøndelag fylkeskommune.

Mer info om Namdal Storband:

Billetter til Namdal Storband. Chet Baker i fokus.

1. Søn 31. mar kl 18:00 200 kr   Symfoni Namsen Kjøp
Vis hele programmet